Selçuk ASLAN
this site the web

Sultanlar yolu projesi

Güzel bir proje haberini sizlere iletmek isterim katılmak isteyenler
adreslerini inceleyebilirler



TÜRKİYE'NİN YÜRÜYÜŞ DESTİNASYONU TANITIMINA KATKI SAĞLAMAK İSTEYEN BİR KİŞİ, 8 KİŞİLİK HOLLANDALI EKİBİYLE ''SULTANLAR YOLU'' ADIYLA YÜRÜTTÜĞÜ PROJESİNE KAPIKULE SINIR KAPISI'NDAN BAŞLADI


Türkiye''nin yürüyüş destinasyonu tanıtımına katkı sağlamak isteyen bir kişi, 8 kişilik Hollandalı ekibiyle ''''Sultanlar Yolu'''' adıyla yürüttüğü projesine Kapıkule Sınır Kapısı''ndan başladı.
Hollanda''da yaşayan Proje sahibi Sedat Çakır, Kapıkule Sınır Kapısı''nda gazetecilere yaptığı açıklamada, ''''Sultanlar Yolu'''' projesiyle, Kanuni Sultan Süleyman ve Merzifonlu Kara Mustafa Paşa''nın Viyana seferlerinde kullandığı güzergahı takip eden bir yürüyüş parkuru oluşturmayı amaçladığını belirtti.
Proje kapsamında, Kapıkule-Topkapı Sarayı arasındaki 330 kilometrelik bölümü işaretleyeceklerini ifade eden Çakır, şunları söyledi:
''''2 bin 200 kilometrelik parkurun Türkiye sınırları içerisindeki 330 kilometrelik bölümünü 14 günde yürümeyi planlıyoruz. Viyana''dan yola çıkacak bir yürüyüş tutkunu, işaretleri ve haritayı takip ederek rahatlıkla İstanbul''a ulaşacak. Yılda 15 bin kişinin bu yolu yürüyebilmesini amaçlıyoruz.
Buna benzeR bir yürüyüş parkuru Akdeniz Bölgesi''nde İngiliz Kate Clow tarafından ''Likya Yolu'' adıyla oluşturulmuş. Yılda ortalama 18 bin kişinin yürüdüğü parkur turizme büyük katkı sağlıyor. ''Sultanlar Yolu'' projesi de Trakya Bölgesi''nin tanınmasını sağlayacak. Örneğin Hıdırağa''daki su kemerlerinin olduğunu veya Vize''de amfi tiyatrosunun bulunduğunu kimse bilmiyor. Parkur sayesinde köylerde hareket sağlanacak ve göç edenlerin sayısı azalacak.''''
Çakır, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Zaim Bosnalı''ya, desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.
Parkurun ilk gününde işaretleyecekleri güzergahı tespit ettikten sonra Kapıkule Sınır Kapısı''ndan Eskikadın köyüne doğru yola çıkan ekip, sırasıyla Ekmekçi, Sarayakpınar ve Avarız köylerinde işaretlemeler yaptıktan sonra Edirne''ye ulaşacak.
Çakır ve ekibi, yarın Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ''da yol güzergahı işaretlemelerini sürdürecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Selçuk ASLAN

Gençlik ve Doğa Gönüllüsü / Makine Mühendisi

İletişim