Selçuk ASLAN
this site the web

Macaristan'daki Gençlik Projesine Katılmak İster misiniz?

Katılımcıların proje sırasındaki yemek-konaklama masraflarının tamamı, ulaşım masraflarının %70'i Avrupa Komisyonu Gençlik Programı tarafından karşılanmaktadır.



10 ayrı ülkeden 18–25 yaş arası yaklaşık 50 genci bir araya getirecek “SUSTAINABLE DIALOGUE” isimli gençlik değişimi projesi 5–18 Temmuz 2010 tarihleri arasında Kemes(Pecs)/Macaristan’da INFORMANSAG derneğinin ev sahipliğinde gerçekleşecektir. Projenin ortakları Litvanya, İspanya, Letonya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Türkiye’den derneklerden oluşmaktadır.

SUSTAINABLE DIALOGUE projesinin ana teması sürdürülebilir tüketim ve çevre’dir. Projede non-formal öğrenme, kültürlerarası öğrenme, medya ve teknoloji metotları vasıtası ile 3 temel çalışma grubu oluşturulacaktır.

1) Kısa filmler çalışma grubu (proje teması ile ilgili 4 çeşit kısa film çekilmesi planlanmaktadır)

ör: http://informansag.blog.hu/2009/04/21/es_megint_tch_punkosdkor

2) Dans çalışma grubu (doğaçlama çalışmalar olacaktır ve son gün gösteri yapılacaktır)

3) Kemes’in gelecekte gençlik merkezi olacak bir alanında geri dönüşüm alanının yaratılması (belirlenen bir alanda katılımcıların yaratıcılıklarına göre çalışmalar yapılacaktır)

Projenin amaçları;

* Gençler arasında karşılıklı anlayış ve öğrenme sürecinin gelişmesi

* Çevre duyarlılığı oluşturmak ve geri dönüşüm, küreselleşme, sürdürülebilirlik kavramları üzerine giriş yapmak

* Sürdürülebilir Tüketim ile ilgili bireysel ve kamusal sorumluk üzerine çalışmak

* Kırsal kalkınmada kültürlerarası öğrenmenin önemi ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti Pecs’e ziyaret

Projenin konaklaması Kemes’te ki eski bir değirmenin bahçesinde çadır kampında gerçekleşecektir. Ev sahibi kuruluş gençler için 20-25 kişilik çadırlar organize etmektedir ancak kendi çadırı ve uyku tulumu ile gelenler için de çadır alanı olacaktır. Katılmayı planlayan gençlerin kamp tecrübesi olması ya da çadır kampında kalmaya istekli gençler olması tavsiye edilmektedir.

Kemes: http://www.maplandia.com/hungary/baranya/kemes/

Proje, Gençlik Programı Eylem-1.1 Gençlik Değişimleri kapsamında gerçekleştirilmektedir.

Bir Gençlik Değişimi nedir?

Bir Gençlik Değişimi iki ya da daha fazla ülkeden gençlik gruplarını bir araya getiren bir proje olup, gençlerin çeşitli temaları tartışmalarına ve anlatmalarına fırsat sağladığı gibi birbirlerinin ülkeleri ve kültürleri hakkında bilgi edinmelerini de sağlamaktadır.





Bir Gençlik Değişimi ne değildir?

• akademik eğitim gezileri

• mali kâr elde etmeyi amaçlayan değişim faaliyetleri

• turizm olarak sınıflandırılabilecek değişim faaliyetleri

• festivaller

• tatil seyahati

• dil kursları

• performans turneleri

• okul sınıfı değişimleri

• spor müsabakaları

• kuruluşların zorunlu toplantıları

• siyasi toplantılar

• çalışma kampları.

Projeye katılmaya istekli 18–25 yaş arası kişilerin, ekteki başvuru formunu en geç 17 Haziran 2010 perşembe günü saat 20:00’a kadar eksiksiz olarak doldurulmuş şekilde info@trexevs.org e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Katılımcıların proje sırasında ki yemek-konaklama masraflarının tamamı, ulaşım masraflarının %70'i Avrupa Komisyonu Gençlik Programı tarafından karşılanmaktadır. Ulaşım masrafların %70'i proje bitiminden sonra ödenecektir.

Not: Bu proje Avrupa Komisyonu Gençlik Programı kapsamında gerçekleştirilmekte olup herhangi bir katılım ücreti talep edilmemektedir.

Başvuru Formu için tıklayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Selçuk ASLAN

Gençlik ve Doğa Gönüllüsü / Makine Mühendisi

İletişim