Selçuk ASLAN
this site the web

Dünya İzcileri Marmaris'te Buluşuyor

25 ülkeden gelecek dünya izcileri 7-14 Temmuz 2010 tarihinde Anadolu Yirmion İzci Kampı (Anatolian 2010 International Scout Camp) için Marmaris’te buluşacaklar.

Muğla Karya İzcilik Kulübü tarafından düzenlenen Anadolu Yirmion isimli İzcilik Kampı Marmaris’te cennetten bir köşe olan Günnücek Milli Park Alanında gerçekleştirilecek. Tam bir renkler buluşması olacak kamp için hazırlıklar tüm hızı ile devam ediyor.

Değişik ülkeden gelecek olan binlerce genç bir hafta boyunca hem değişik izcilik aktiviteleri gerçekleştirecek hem de, geziler, tekne turları ve gece kamp ateşi programları ile tam bir kültür kaynaşması yaşıyacaklar.

Bulagristan-ABD-Yunanistan-Danimarka-Norveç-Kore-Almanya-Filistin-Bosna Hersek-Kosova-Türkmenistan-Tacikistan-Suriye-Kırgizistan-KKTC-İrlanda-Malta katılacak ülklerden sadece bazıları.

DEV AÇILIŞ SEREMONİSİ
7 Temmuz 2010 da Marmaris Amfi Tiyatro’da açılış için bir araya gelecek izcilerin açılış teması 4 elementi simgeliyor. Özellikle içilebilir su, solunabilir hava gibi gün geçtikçe kaybettiğimiz yaşam değerlerimiz üzerine kurulu gösterilerle renklenecek açılışta, küresel ısınma başta olmak üzere çevre duyarlılığını arttırıcı mesajlar ön plana çıkartılacak. Gösterilerin ardından program açılış konseri ile devam edecek.

FİLİSTİN’DEN-KOSOVA’YA, KOSOVA’DAN TACİKİSTAN’A KARDEŞ ÜLKELERDE KAMPTA
Kampın farklı kültürlerden gelen izcilerin bir araya geleceği dev bir buluşma olacağını söyleyen Kamp Genel yönetmeni İlker Cömert; özellikle AKP Muğla Milletvekili Dr.Mehmet Nil Hıdır’ın verdiği büyük destekle başta Filistinli genç izciler olmak üzere Kosova, Bosna Hersek, Azerbaycan, Türkmenistan, Tacikistan gibi kardeş ülkelerden de gençlerin yol masraflarının da karşılanarak kampa katılıp yaşıtı Türk gençlerle bir araya gelmeleri için önemli bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Avrupa’nın değişik ülkelerinden hatta ABD den izcilerin katılacağı kamp bu özelliği ile özellikle çevre konularında duyarlı tüm dünya gençlerinin bir araya geleceği önemli bir organizasyon olması açısından da son derece önem arz ediyor.

BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK TANITILACAK

Kampa katılacak izciler tüm eğlenceler, geziler oyunlar ve gece etkinliklerinin yanı sıra Marmaris ve çevresini tanıma fırsatı bulacak. Tüm bunların dışında kampın yapılacağı Milli Park Alanında bulunan Biyolojik çeşitliliği ve Sığla ağaçlarını da yakından tanıyacak olan gençlere bu konuda hem Milli Parklar yetkililerince hemde bölgedeki konu ile ilgili Sivil toplum örgütlerince değişik seminerler verilecek. İzciler birlikte çevre temizlik faaliyetleri, kıyı temizliği gibi faaliyetleri de renk, dil, din ırk ayrımı göstermeksizin hep birlikte gerçekleştirecekler. Ayrıca bölgede ki flora çeşitliliğinin korunması için de çalışma yürütecekler. Bu kapsamda Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kampı 2010 faaliyet programının içine dahil etti.

İZCİLER TURİZM ELÇİSİ OLACAKLAR
Kampın değişik ülkelerden gelen kardeş gençlerin birlikte ortak çalışmalar yürütüp arkadaşlık bağlarını kuvetlendirmelerinin yanı sıra bölgenin ve ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağını söyleyen Kamp Genel Yönetmeni İlker Cömert, ”Burada ülkemizi tanıma fırsatı bulacak, değişik ülke izcileri, ülkelerine döndüklerinde ülkemizin ve bölgenin reklamını ailelerinden başlamak üzere tüm çevrelerine yaparak bir nevi turizm elçisi olacaklar, bu nedenle kampımız ayrı bir önem taşımaktadır.” dedi.

FARKLI DİNLER, BÜYÜK BULUŞMA

Kampta kurulacak dev çadır, ibadethane olarak hizmet verecek. Müslümanlar için Mescit, Hristiyanlar için kilise olacak olan çadır Museviler içinde sinagog görevini üstelenecek. İsteyen herkes çadırda ilgili bölmede ibadethini gerçekleştirecek. Din, dil, ırk ayrımı yapmayan üniformalı bir gençlik hareketi olan izcilik bu yönü ile de dünyadaki değişik dinlere mensup izcilerin karşılıklı anlayış ve hoşgörüsünü yansıtarak bir ilke imza atacak.

ÇÖPLER AYRIŞTIRILACAK BANKA VE PTT OFİSİ KURULACAK

Kampın alt yapı hizmetleri kampın sponsoru olan Marmaris Belediyesince karşılanacak. Kampa büyük önem veren Belediye Başkanı M.Ali Acar ve ekibi kampta bir alt yapı sorunu yaşanmaması için her türlü çalışmayı titizlikle yürütüyorlar. Bunlarla beraber kampta tüm çöpler ayrıştırılacak ve bir mobil banka ve PTT şubesi de hizmet verecek.

250 DEN FAZLA GÖREVLİ VE YÖNETİCİ

  1. Kampın sorunsuz ve başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için 250 den fazla izci lideri, uzman ve yönetici çalışmalarını hızla sürdürüyor. Kamp boyunca da görev yapacak Staff grubu özellikle katılımcıların memnun ayrılması için şimdiden büyük çaba sarfediyor.


Kampla iligli tüm detaylar kampın resmi web sitesi olan www.anadoluyirmion.org vewww.anatolianscoutcamp.org adresinde yer alıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Selçuk ASLAN

Gençlik ve Doğa Gönüllüsü / Makine Mühendisi

İletişim