Selçuk ASLAN
this site the web

Zirve Dağcılık üyeleri Mona Petra kayalıklarına yürüdü


Zirve Dağcılık üyeleri Mona Petra kayalıklarına yürüdü

Ilimizin biyolojik çeşitliliği ve doğal güzellikleri ile ünlü Istranca(Yıldız) Dağları her geçen gün popülaritesini arttırıyor. Son yıllarda başta seyahat şirketleri olmak üzere gezi grupları, doğa sporları kulüpleri ve fotoğraf meraklıları tarafından bölgemiz yeni yeni keşfedilmeye başladı. Zirve Dağcılık Kulübü Tekirdağ ve Istanbul temsilcilikleri üyeleri, geçtiğimiz Pazar günü Ilimiz Demirköy Ilçesi ile Sergen Beldesi arasında yer alan efsanevi Mona Petra Kayalıkları’na zorlu bir doğa yürüyüşü yaptı.

Saat 12:00’da Demirköy yolu üzerindeki Kadın Kule mevkiinden başlayan yürüyüşe toplamda 56 doğasever katıldı. Kırklareli’nin tanınmış dağcılarından Selçuk Aslan rehberliğinde gerçekleşen yürüyüş yaklaşık 5 saat sürdü.

Traktör yollarının yanı sıra dere ve jangıl ormanlarından geçişlerin yapıldığı yürüyüşten katılımcılar büyük zevk aldı. Yürüyüşte sık aralıklarla verilen molalarda gezginler dinlenerek, su ve diğer ihtiyaçlarını karşıladılar. Istranca Ormanları’nın derinliklerine indikçe muhteşem bir doğa ile harmanlanmış olan sonbahar manzaraları da fotoğraflayan katılımcılar, parkurun tadını çıkardılar. Epey meşakkatli bir şekilde gerçekleşen tepe tırmanışının ardından, katılımcılar efsanevi Mona Petra kayalıklarına varmanın tadını uzun süre tattılar. Kayalıkların zirvede yer almasından dolayı ortaya çıkan muhteşem manzaralar ise fotoğraf meraklısı doğa severlere güzel kareler armağan etti. Mona Petra kayalıklarından uçsuz bucaksız bir manzarayı seyretmeleri ile geldikleri meşakkatli yolun yorgunluğunu atan katılmcılar, akabinde kayalıklardan ayrılarak güzel bir orman yolundan başlangıç noktaları olan Kadın Kule Mevkiine vararak etkinliği tamamladı. Yürüyüşün ardından toplu hatıra fotoğrafının ardından katılımcılar araçları ile geri döndü.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Selçuk ASLAN

Gençlik ve Doğa Gönüllüsü / Makine Mühendisi

İletişim