Selçuk ASLAN
this site the web

Para ödüllü fotoğraf yarışması

Herkesin katılımına açık olan ve “Avrupa Bilim ve Eğitim Günü” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek fotoğraf yarışmasının teması, “Her An Her Yerde Bilim!”





KONU ve AMAÇ

Günümüzde bilim hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Her an ve her yerde daha önce hayal bile edilemeyen bilimsel gelişmelerin sonuçları ile iç içe yaşamaktayız. Yarışmamız ile bilimin ışıltısını objektiflerinizden yansıtmanızı, bilimin sizler için ne ifade ettiğini anlatmanızı, bilimin güzelliklerini fotoğraflarınızla ortaya koymanızı istiyoruz.

Yarışma, “Toplumda bilimsel yaklaşımın benimsenmesine, bilim kültürünün geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve Türkiye'nin bir bilim toplumu haline gelmesine katkıda bulunmak” amacı doğrultusunda TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından düzenlenmektedir.

KATILIM KOŞULLARI

1. Fotoğraf yarışması, Seçici Kurul Üyeleri ile birinci derece yakınlıkları olanlar ve TÜBİTAK çalışanları dışında, 7 yaşından büyük, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu, yaşayan tüm fotoğrafsever ve bilim meraklılarına açıktır.
2. Yapmanız gereken, kendinize bir kullanıcı kaydı oluşturmak ve değerlendirilmesini istediğiniz fotoğraflarınızı, bilgileriyle birlikte sitemize yüklemek. Yüklemeniz sonrasında fotoğraflarınız, site sorumlularımızca onaylandıktan sonra web sayfamızda yer alacaktır.
3. Yarışmaya katılacak çalışmalar renkli ve/veya siyah beyaz sayısal (dijital) fotoğraf formatında olacaktır. Yüklenecek her fotoğrafla ilgili en fazla 80 kelimeden oluşacak açıklama verilecektir. Görüntünün nerede ve ne zaman çekildiği mutlaka açıklanacaktır.
4. Fotoğrafların, fotoğraf makinesiyle çekilmiş olması, sizin tarafınızdan çekilmiş olması gerekmektedir. Size ait olmayan fotoğraflarla başvurmanız halinde, telif haklarıyla ilgili hukuksal sorumluluk şahsınıza ait olacaktır. Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacaklardır.
5. Yarışmaya gönderilecek eserler daha önce başka bir yarışmada derece ve ödül almamış olmalıdır.
6. Her yarışmacı yarışmaya en çok 3 fotoğraf ile katılabilir. Her bir fotoğraf 2 MB'tan küçük, 3 MB'tan büyük olamaz. Fotoğraflar jpeg, gif ya da png formatında yüklenebilir.
7. Fotoğraflar estetik değerinin yanında bilimsel bir olay ya da durumu belgeleme nitelikleri açısından değerlendirileceğinden yarışmacılar, fotoğraflara, hiçbir suretle bilgisayar üzerinde fotomontaj, Photoshop veya raw işleme programlarıyla müdahalede bulunmayacaktırlar. Bilgisayar aracılığıyla fotoğrafa müdahale edildiği -işlem yapıldığı- yapılan kontrolle tespit edildiğinde, yarışmacı yarışma dışı kalacaktır.
8. Yarışmada dereceye giren kişilerin tüm bilgileri sistemde mutlaka olmak zorundadır. Dereceye giren yarışmacıların ödülleri ve kazandığı bilgisi sistemde kayıtlı olan iletişim bilgileri kullanılarak verilecektir. Dereceye giren kişinin kayıt bilgilerinin doğru olmadığının tespit edilmesi durumunda katılımcı yarışma dışı bırakılacaktır.
9. Gönderilecek eserler, T.C. kanunlarına ve genel ahlak kurallarına aykırı olmayacaktır. Bu tür eserler, doğrudan ve haber verilmeksizin değerlendirme dışı bırakılacak ve gereği görüldüğünde yasal takip gerçekleştirilecektir. TÜBİTAK yarışmaya gönderilen eserlerin içeriği ile ilgili hiçbir hukuki sorumluluk kabul etmemektedir.
10. Fotoğraflarda bulunan canlı ya da cansız obje ile ilgili her türlü telif, izin vb taleplerden sorumluluk fotoğrafı çeken ve /veya fotoğrafı yarışmaya gönderene aittir. Bu konuda oluşabilecek ihtilaflarda TÜBİTAK sorumluluk kabul etmemektedir.
11. Yarışmaya katılanlar, bu şartname hükümlerini kabul etmiş sayılırlar.

DEĞERLENDİRME

1. Jüri üyeleri site ziyaretçilerinden oluşmaktadır. Ziyaretçi olup oy kullanmak için siteye üye olma zorunluluğu vardır.
2. Site yönetiminin onayından sonra yayına alınacak olan fotoğraflarınız önce ziyaretçilerimizin beğenisine sunulacaktır. Ziyaretçiler fotoğraflara puan verecek ve oylamanın bittiği tarihten hemen sonra site yönetimi en çok puan alan 15 fotoğrafı belirleyecektir. Son olarak TÜBİTAK Seçici Kurulu en çok puan alan 15 fotoğrafı değerlendirerek birinci, ikinci ve üçüncülük derecelerini alan fotoğrafları belirleyecektir.
3. Her ziyaretçi yanlızca bir kez oy kullanabilir.

SONUÇLARIN DUYURULMASI

1. Sonuçlar, dereceye giren fotoğraflar ve sahipleri sitede duyurulduktan hemen sonra fotoğraf sahibine bilgi verilmesi suretiyle ilan edilir.
2. Dereceye girenler e-posta ve telefon ile bilgilendirilecek, sitede kazanan bölümünde fotoğrafın sahibi ve bilgileri de görünecektir.
3. Fotoğraflara puan veren ziyaretçiler arasında yapılacak çekiliş sonucunda belirlenecek bir kişi e-posta ve telefon ile bilgilendirilecektir.

ÖDÜLLER ve ÖDÜL TÖRENİ
Ödül: Birinci: 1250TL (Bin ikiyüz elli TL)
İkinci: 1000TL (Bin TL)
Üçüncü: 750TL (Yediyüz elli TL)

Ayrıca, TÜBİTAK Seçici Kurulu tarafından seçilecek 40 fotoğrafın sahiplerine TÜBİTAK Popüler Bilim Yayınlarından hediye edilecektir.

Ödül alan fotoğraflarla birlikte sergilemeye değer bulunan 40 fotoğraf, 24 Eylül 2010 Cuma “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü”nde Bilkent Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde sergilenecektirler.

Ödüller 24 Eylül 2010 Cuma “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü”nde düzenlenecek törende sahiplerine verilecektir.

Ayrıca, ödül alan fotoğraflar Bilim ve Teknik dergisinin Ekim sayısında yayımlanacaktır.

Sitedeki fotoğraflara oy veren ziyaretçiler arasında yapılacak çekiliş sonucunda bir kişiye 1 yıllık TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi aboneliği hediye edilecektir.

TAKVİM

Son başvuru Tarihi : 5 Eylül 2010, Saat: 18:00
Sonuçların Açıklanması : 15 Eylül 2010
Ödül Töreni : 24 Eylül 2010, Cuma 18:00

SEÇİCİ KURUL

İlay Çelik- TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı

Pınar Dündar- TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı

Kübra Gökdemir- TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı

Volkan Keleş- TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı

Ayşe Taydaş- TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı

Banu Fırat - Araştırma Destek Programları Başkanlığı

Tarık Yurtgezer-Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği

KULLANIM KOŞULU
TÜBİTAK yarışmaya sunulan eserleri, fotoğrafçı adını belirtmek koşuluyla kurumsal etkinliklerde ve yayınlarda kullanabilir. Bu kullanımlar nedeniyle yarışmacılara ayrıca bir ödeme yapılmaz. Yarışmada ödül alan, sergilemeye veya TÜBİTAK arşivine seçilen fotoğrafların yayınlanması, çoğaltılması ve işlenmesi için TÜBİTAK’tan izin alınması gerekmektedir.

YARIŞMAYA KAYDOLMAK İÇİN tıklayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Selçuk ASLAN

Gençlik ve Doğa Gönüllüsü / Makine Mühendisi

İletişim