Selçuk ASLAN
this site the web

KALKINMAYA DIKKAT CEK!
FOTOGRAF YARISMASINA BASVURULAR DEVAM EDIYOR!
www.kalkinmayadikkatcek.com


Toplum Gonulluleri Vakfi (TOG) ve Dunya Bankasi ortakliginda gerceklestirilen Kalkinmaya Dikkat Cek!”
Fotograf Yarismasi icin son katilim tarihi 28 Agustos 2009…

TOG ve Dünya Bankasi ortakliginda gerceklestirilen 18-25 yas arasi genclerin katilimina acik Kalkinmaya Dikkat Cek!” Fotograf Yarismasi; Turkiye’de aktif genclik orgutlerinin ve genclerin gundemine “kalkinma”yı ve kalkinma icin gencligin ve katilimin onemini tasimayi ve Dunya Bankasi Grubu ve Uluslararası Para Fonu yetkililerinin dikkatini, kalkinma icin genclerin katiliminin desteklenmesinin onemine cekmeyi amacliyor.
Turkiye, son yillarda -mevcut kuresel ekonomik kriz oncesinde- makroekonomik gostergelerinde kayda deger bir iyilesme sagladi. Ancak ekonomideki bu olumlu gelismelere ragmen, insani kalkinma dunya siralamasinda Turkiye’nin yeri fazla degismedi. Kalkinmayi ekonomik gostergelerin otesine tasimak ve toplumun genis kitlelerinin yasam kalitesini yukseltebilmek icin, para politikalari disinda da onlemlere ihtiyac var. Bu noktada, genc nufusa yapilacak yatirimin ve genclerin katiliminin desteklenmesinin onemi ortaya cikiyor.

6-7 Ekim 2009 tarihlerinde Istanbul’da yapilacak Uluslararasi Para Fonu ve Dunya Bankasi Grubu Yillik Toplantilari programina paralel olarak organize edilecek yarismayla, yetkililerin dikkatinin, kalkinma icin genclerin katiliminin desteklenmesi konusunun onemine cekilmesi ve genclerin bu konuya bakis acisinin ust duzey yetkililerle paylasilmasi hedefleniyor.
Yarisma jurisinde Mehmet Betil, Oguz Haksever, Doc. Dr. Ozer Kanburoolu (Kocaeli Universitesi Guzel Sanatlar Fakultesi), Prof. Dr. Nurhan Yenturk (İstanbul Bilgi Universitesi) ve Cemre Yesil yer almakta.

Yarismanin son katilim tarihi 28 Agustos 2009. Eylul ayında gerceklestirilecek olan Juri toplantisinda belirlenecek ilk 30 finalistin ardindan, Ekim ayinda duzenlenecek odul toreniyle yarismada dereceye giren fotograflar aciklanacak. Yarismada birinci 3.000 TL, ikinci 1.500 TL, ucuncu ise 750 TL odule layik gorulecekler. Finale kalan 30 fotograf, Eylul ayi boyunca Istanbul’un billboardlarinda sergilenecekler.

Kalkinmaya Dikkat Cek! Fotograf Yarismasi Genel Katilim Kosullari:
“Kalkinmaya Dikkat Cek!” Fotograf Yarismasi, tum Turkiye’den 18-25 yaş arası genclerin katilimina acik. Katilmak icin, en gec 28 Ağustos 2009 tarihine kadar www.kalkinmayadikkatcek.com internet sitesindeki katilim sartlarını okumak ve yine internet sitesi üzerindeki basvuru formunu doldurmak gerekiyor.

Ayrintili bilgi ve basvuru icin www.kalkinmayadikkatcek.com

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Selçuk ASLAN

Gençlik ve Doğa Gönüllüsü / Makine Mühendisi

İletişim